Темного, холодного, передзимового вечора у відділенні онкології Дитячої національної спеціалізованої лікарні “Охматдит” у Києві панувала тепла, дружня та дещо гамірна атмосфера. Винуватцями цього стала невелика група волонтерів однієї з київських євангельських церков, які 28 листопада вирішили підготувати програму для підняття настрою дітям, що проходять лікування у цьому відділенні, а також їхнім батькам.

Програма була досить насичена, але вміру, щоб не переобтяжити ослаблені важкою хворобою дитячі організми. Разом поспівали пісень, пограли в ігри, послухали цікаву історію про силу молити.

Наприкінці служитель Артем Ковпак запропонував помолитися за кожну дитину та дорослого, на що усі беззаперечно погодилися. І після молитви брата пролунала спільна молитва “Отче наш”.

І, звичайно, такий вечір не міг пройти без подарунків. Кожен, і дитина, і дорослий, отримав особливий подарунок для себе – Слово Боже. Дорослі отримали на вибір Новий Завіт або Біблію, а для дітей були гарні ілюстровані Інтерактивні Біблії, щоб використовувати свій час у лікарні із максимальною користю. А також кожний отримав ще “смачний подарунок” – солодощі та фрукти.

Ми надзвичайно вдячні, що завітали до нас,” – зазначила Наталія Іванівна, мама п’ятирічного Олега, який лікується у відділенні. – “Ми постійно знаходимося у стресі, варимося у власних проблемах та переживаннях. Коли хтось потрапляє до відділення вперше, батьки зазвичай не відійшли від першого шоку, вони не знають як реагувати на те, що відбувається. Ми, ті хто вже не перший рік тут, трохи вже маємо досвіду, тому намагаємося допомогти, підказати їм. Але такі зустрічі надзвичайно корисні для усіх, тому що вони дають можливість хоч на короткий час забути про той страшний діагноз, який кожна мама носить в серці. Ви приносите надію усім нам!

На жаль, не всі діти могли бути присутніми у ігровій кімнаті, де проходило дитяче свято. Більша частина з них саме у цей час знаходилися у процесі медикаментозного лікування, перебуваючи під крапельницею. Але ніхто не залишився без уваги та подарунку – до кожного у палату завітали гості із словами підтримки та подарунками.

Отже, позитивні емоції, яскраві враження, чудові подарунки, сльози радості на обличчях батьків та небажання відпускати гостей додому – ось такими були результати цього надзвичайного осіннього вечора.