Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ зустрівся з главами і представниками євангельських протестантських церков та єпископатом Римсько-католицької церкви в Україні. Зустріч відбулася 2 квітня 2024 року в Домі Біблії Українського Біблійного Товариства. Глава держави привітав усіх учасників засідання зі світлим святом Христового Воскресіння, побажавши перемоги України у війні з російськими окупантами.

«Вона обов’язково настане завдяки нашим воїнам, нашим людям і вашим щирим молитвам», – зазначив Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ і подякував священнослужителям за підтримку вірян у цей важкий час, – «Дуже важливо, що у людей є можливість прийти, поговорити з вами, помолитися».

Президент підкреслив важливу та необхідну роль кожної церкви та громади, які служать, допомагаючи нашим військовим на різних рівнях. «Я хотів би також подякувати службі наших військових капеланів. Завдяки вам у наших хлопців і дівчат на фронті є змога поспілкуватися та відчути підтримку з вашого боку», – зазначив Глава і додав, що важливо посилювати капеланську службу представниками різних церков.

Високоповажні єпископи, подякувавши Главі держави за високу мужність та мудрість, яку проявляє щоденно в цей надскладний для країни час, висловили вагоме значення у запровадженні Молитовного сніданку на державному рівні, а також високе значення молитви у перемозі України в цій жахливій кровопролитній війні. Президент цю ідею підтримав, а також відзначив, що важлива комунікація між церквами різних країн.

«Хотів би звернутися з проханням, щоб ви спілкувалися між собою не лише тут, усередині нашої країни, а й за кордоном. Цей діалог для нас зараз дуже важливий. Адже церква має великий вплив на суспільство, на лідерів держав. І тому для нас це дуже важливий сигнал щодо підтримки наших партнерів», – наголосив Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ.

Голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, член Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Валерій АНТОНЮК відзначив важливість свободи віросповідання в Україні. За його словами, про це свідчить, зокрема, ефективне партнерство з американською громадою. Там, серед іншого, проводять молитовні сніданки, на яких є змога донести інформацію про те, що відбувається в Україні.

«Ми маємо не лише продовжувати адвокацію України, а й порушувати це питання на всіх можливих рівнях. І плануємо ще низку зустрічей за кордоном, щоб розповідати про реальний стан справ в Україні. Ми віримо, що доносити сьогодні правду до світової спільноти важливо. Ми не просто цим переймаємось – це наш біль», – зазначив Валерій АНТОНЮК.

На завершення зустрічі, Генеральний секретар Українського Біблійного Товариства, єпископ Олександр БАБІЙЧУК, та його заступник, пастор Анатолій РАЙЧИНЕЦЬ, щиро подякувавши Президентові за його відкритість та готовність до діалогу з українськими церквами, подарували Біблію, Слово Боже. Також йому було презентовано особливий подарунок – картину «Людина в обіймах Ісуса», на фоні якої змальовані деякі жахіття війни та страждання українського народу, а саме події в Маріуполі, Краматорську, Одесі та Бучі. Натомість Ісус Христос символізує мир та спокій для кожної людини, про що й свідчить біблійний текст на самому “полотні”: «Прийдіть до Мене всі втомлені та обтяжені, – і Я заспокою вас!» (Єв. від Матвія 11:28). Картина, між іншим, написана на дошках від ящиків з-під боєприпасів з авдіївського напрямку, де Українське Біблійне Товариство звершує душпастирське служіння серед захисників.