У рамках відзначення Року Божого Слова в Україні 2 червня 2018 року в Київському палаці спорту стартувала історична акція – «Всеукраїнське переписування Біблії».

Під час проведення Національного дня молитви за Україну глави, керівники та священнослужителі багатьох християнських конфесій України об’єдналися у спільній молитві за нашу країну, а також власноруч записали рядки з вічного Святого Письма в унікальну рукописну Біблію.

У Палаці спорту розпочалася всеукраїнська акція створення рукописної Біблії

На початку заходу до присутніх звернувся президент Українського Біблійного Товариства д-р Григорій Комендант. Він привітав багатотисячне зібрання з нагоди відзначення Року Божого Слова в Україні та закликав до спільної молитви за впровадження біблійних цінностей у всіх сферах життя українського суспільства. Промовець наголосив на важливості не лише читання Біблії, а й дотримання записаних у ній настанов.

У Палаці спорту розпочалася всеукраїнська акція створення рукописної Біблії
У Палаці спорту розпочалася всеукраїнська акція створення рукописної Біблії

Президент Українського Біблійного Товариства д-р Григорій Іванович Комендант урочисто розпочав створення Рукописної Біблії, вписавши перші рядки біблійного тексту у новостворену Біблію.Після звершення молитви д-р Комендант вписав перший вірш у рукописну Біблію. Естафету продовжив Апостольський Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні – єпископ Віталій Кривицький. Від Української Автокефальної Православної Церкви до присутніх звернувся віце-президент Біблійного Товариства митрофорний протоієрей Василь Луцишин, який також вписав вірш в унікальний екземпляр Святого Письма. Згодом кожен із промовців долучався до переписування біблійних віршів.

Таким чином перші рядки в унікальний екземпляр рукописної Біблії урочисто вписали глави, єпископи та представники церков православного, католицького та протестантського віросповідання.

У Палаці спорту розпочалася всеукраїнська акція створення рукописної Біблії
У Палаці спорту розпочалася всеукраїнська акція створення рукописної Біблії

Паралельно з написанням на головній сцені у просторому вестибюлі Палацу спорту понад сто волонтерів допомагали всім бажаючим вписувати вірші в аркуші рукописної Біблії.

Ця історична акція була номінована у Національний реєстр рекордів України. Під час події був присутній експерт Національного реєстру рекордів, Віталій Зорін, який згідно з протоколом спостерігав за проведенням акції.

Разом з тим був представлений благодійний проект «Слово любові для важкохворих дітей», гасло якого: один вірш – одна дитяча Біблія. Мета проекту – щоб кожен переписаний біблійний вірш став благословенням і виявом Божої любові до одної дитини, що бореться із хворобою, у вигляді особливої, ілюстрованої дитячої Біблії. Волонтери запрошували бажаючих пожертвувати кошти на друкування цього видання.

Сотні присутніх із готовністю відгукнулися на заклик і долучилися до проекту.

Отже, історична акція урочисто стартувала у столиці, і тепер, після Києва, вона продовжиться в інших регіонах України. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у створенні рукописної Біблії в помісних церквах, громадах та регіональних відділеннях Українського Біблійного Товариства на всій території нашої країни. Запитуйте про проведення акції переписування Біблії у вашому місті та запрошуйте представників Біблійного Товариства у свої громади!