Одне з найважливіших запитань, яке можна почути від кожного – «Яка мета мого життя?» або «Для чого я живу?» Розуміючи, ми є Божі творіння, можемо дещо розширити це питання до «Яка Божа мета мого існування?» Чи можемо ми бути впевненими, що знаємо і виконуємо Божий намір щодо нашого життя? У цьому бурхливому, неспокійному та жорстокому світі іноді важко зрозуміти, які саме Божі цілі мають бути здійснені в нашому житті. Щоб не трапилося на нашому життєвому шляху, ми можемо із впевненістю та вірою звертатися до найнадійнішого Джерела – Слова Божого, – щоб серед страхів, тривоги та невизначеності звіряти наш внутрішній дороговказ із Божими цілями та намірами щодо нас самих. Пропонуємо поглянути на 10 біблійних текстів, що говорять про це:

ІСАЇ 43:7 – Всіх, котрі носять Моє Ім’я, і кого Я створив для Своєї слави, – кого сформував і облаштував.

ЕФЕСЯН 1:11-12 – У Ньому й ми стали спадкоємцями, які були наперед призначені за постановою Того, Хто все здійснює за рішенням Своєї волі, щоб ми були для прославлення Його величі, ми, які раніше мали надію на Христа.

ЄРЕМІЇ 29:11 – Адже лише Я знаю наміри, які Я маю щодо вас, – говорить Господь , – наміри про ваш спокій, а не про лихо, аби забезпечити вас добробутом у майбутньому й надією.

РИМЛЯН 8:28 – Знаємо, що тим, які люблять Бога, котрі покликані за Його постановою, все сприяє до добра.

ПСАЛМИ 16:11 – Ти даси мені пізнати дорогу життя, – у присутності Твоїй повнота радості; у Твоїй правиці розкошування повіки.

1 САМУЇЛА 12:24 – Лише шануйте Господа і служіть Йому щиро від усього свого серця, пам’ятаючи, які величні справи вчинив Він заради вас!

ІСАЇ 26:3-4 – езмінного в намірах Ти зберігаєш у повному спокої, бо він надію покладає на Тебе. Надійся на Господа завжди, адже Господь є віковічною скелею!

ЕФЕСЯН 2:10 – Тому що ми – Його творіння, ми створені в Христі Ісусі для добрих діл, які Бог наперед приготував для нас, щоб ми в них перебували.

2 КОРИНТЯН 8:21 – Бо дбаємо про добро не тільки перед Господом, а й перед людьми.

2 ПЕТРА 1:3-8 – Усе те, що потрібне для життя і побожності, подарувала нам Його Божа сила – пізнанням Того, Хто покликав нас власною славою і чеснотою. Через них даровані нам дорогоцінні та великі обітниці, щоби через них ви стали учасниками Божественної природи, уникнувши морального розтління, яке є у світі. Тому відкладіть усі старання, покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті – пізнання, в пізнанні – стриманість, у стриманості – терпеливість, у терпеливості – побожність, у побожності – братерство, а в братерстві – любов. Адже коли це у вас є та примножується, то не залишить вас без діла, ні без плоду для пізнання Господа нашого Ісуса Христа.